Őrhegy vendégház

Gyermek és ifjúsági tábor

Őrhegy Vendégház

Besorolása: Gyermek és ifjúsági tábor.

Cím: 3756 Perkupa Kossuth u. 1.

Üzemeltető: Moczi-Ba Bt 4262 Nyíracsád Kossuth u. 4/a.

Férőhelyek száma: 50 fő pótágyak nélkül.

Nyitva tartás: Március 1-október 31. Ezen belül fűtési szezonban 25 fő a férőhelyszám

A vendégház az Aggteleki Nemzeti Parkkal körbeölelt Perkupa településen található, 45 km-re Miskolctól, 25 km-re Edelénytől, 20 km-re Aggtelektől, valamint Rudabányától. Megközelíthető Miskolc felől vasúton, a Miskolc-Tornanádaska vonalon, autóbusszal a Miskolc-Szögliget-Bódvaszilas-Hídvégardó vonalon, valamin egyéb járműveken a 27-es számú főúton. A vasútmegálló, és a buszmegálló a vendégháztól 50 méterre van, így a tömegközlekedéssel érkezőknek nem kell a csomagot sokáig cipelni.

A vendégház elsősorban gyermek és ifjúsági csoportok (osztálykirándulás, erdei iskola, nyári tábor) részére alkalmas, ugyanakkor felnőtt csoportok, különösen természetjárók is szívesen látogatják. Nagy előnye, hogy rendelkezik minden olyan eszközzel, ami az önellátást lehetővé teszi. Ugyanakkor az étkezés megrendelhető, melyet külső szolgáltató biztosít.

A vendégház két épületrészből áll, melyből az egyik 1912-ben épült műemlék népi ház. Négy helyiségében 30 férőhely van. Az épületrészhez külső vizes blokk tartozik. A másik rész öt kisebb szobával, szobánként mosdóval áll rendelkezésre 20 fő részére. Az épületegyüttes része a tanterem méretű közösségi helyiség, ahol a foglalkozásokat, kisebb rendezvényeket lehet megtartani. Az ebédlő mindenféle főzőfelszereléssel el van látva, így az önellátást előnybe részesítő csoportok semmilyen eszközt nem kell, hogy hozzanak.

A községi sportpálya és játszótér a szálláshelytől 100 méterre van, szabadon használható. Nagy melegben a Bódva folyó (szintén 100 méter) legfeljebb derékig érő vize nagy kedvence a táborozóknak. A túrát kevésbé kedvelők is szívesen mennek fel az Őr-hegy tetejére, ahonnan a panoráma felejthetetlen. A hegyre menet van lehetőség a nemzeti park hucul génállomány Perkupán tartott részének megcsodálására.
© 2020 Őrhegy Vendégház